Hennep en synthetische drugs aangetroffen tijdens actiedag in Tilburg en Chaam

TILBURG/CHAAM – Politie, Belastingdienst en gemeenten zijn woensdag gezamenlijk op pad gedaan tijdens een actiedag. Daarbij zijn zowel bestuurlijke als strafrechtelijke controles uitgevoerd. Tien locaties werden doorzocht, op drie locaties werd daadwerkelijk iets gevonden. Dat meldt de politie.

 

De eerste controle vond plaats aan de Broekhovenseweg in Tilburg, waar 100 garageboxen werden gecontroleerd. In één van die boxen lagen 20 kilogram grondstoffen voor synthetische drugs en 25 kilogram harddrugs. In een andere box werden goederen gevonden die gebruikt worden om een hennepkwekerij in te richten.

De huurder van de box, een 25-jarige Tilburger, kwam op het moment van de controle aanrijden en is aangehouden. In zijn auto bleken dertig hennepstekken te liggen. Bovendien had hij nog ruim 37.000 euro aan boetes open staan.

Kamillehof

Ook bij de Kamillehof in Tilburg trof de politie drugs aan. Hier ging het om een hennepkwekerij en –stekkerij. In de kwekerij stonden zo’n 200 planten, in de stekkerij stonden 5000 stekken. Hiermee kun je gemiddeld 25 kwekerijen inrichten.

De spullen zijn in beslag genomen. Er is nog niemand aangehouden.

Chaam

Tot slot werd in Chaam nog een 53-jarige man gecontroleerd. Zijn auto is in beslag genomen vanwege een openstaande belastingschuld. In zijn woning werd verder niets aangetroffen.