Hoffelijke verdachte laat drugs vallen terwijl hij petje voor rechter afzet

Het is altijd netjes om in de rechtszaal je petje af te zetten. Als uiting van respect voor het recht en in het bijzonder voor de rechter zelf. Zodra er bij het maken van dit respectvolle gebaar een envelopje met wit poeder op de grond valt, spreekt dat wat minder in je voordeel.

 

Dat merkte de 43-jarige Vidrio Bibriesca toen hij in het beklaagdenbankje van Eagle County Courthouse in Colorado moest verschijnen wegens een eerder ‘foutje’, meldt Vaildaily.com.

Bibriesca stond naast twee andere verdachten, toen hij met een zwaai zijn hoofddeksel afzette en met beide handen achter zijn rug hield. Een agent zag het opgevouwen papiertje met cocaïne op de vloer van de rechtszaal zag vallen.

Beveiligingscamera’s

Om er zeker van te zijn dat het witte goedje van Vidrio was, werden de opnamen van de aanwezige beveiligingscamera’s afgespeeld. Er bleek geen twijfel te bestaan: de dope viel uit de pet van Bibriesca.

Rechter Katharine Sullivan was snel klaar met de uiterst hoffelijke drugsklant. Ze achtte hem schuldig aan het overtreden van de afspraken rond zijn borgtocht in een eerdere drugszaak en rekende hem ook zijn jongste vergrijp aan.

Bibriesca werd direct naar de staatsgevangenis gebracht en zal binnenkort opnieuw voor de rechter moeten verschijnen