Jamie Lee Curtis was ook verslaafd aan pillen

 

 

NEW YORK – Met de recente dood van Prince in gedachten, heeft Jamie Lee Curtis opgebiecht dat ze ook ooit verslaafd was aan pijnstillers. De 57-jarige actrice roept in haar relaas op de Huffington Post de regering op in te grijpen in de ‘heersende epidemische opiatenverslaving’.

”Ook ik wachtte ooit nerveus totdat het doktersrecept was ingevuld voor de pijnstiller waaraan ik stiekem verslaafd was”, begint Curtis haar verhaal. ”Ook ik nam er te veel in één keer in. Ook ik probeerde emotionele en fysieke pijn te verdoven met pijnstillers.”

De True Lies-ster legt uit dat ze, net als velen, verslaafd raakte aan pillen, nadat ze op doktersrecept pijnstillers kreeg na een medische ingreep. ”Zodra het fenomeen van verlangen naar begint, is het vaak al te laat.” Ze voegt toe dat ze een van de gelukkigen is omdat ze al 17 jaar geen misbruik heeft gemaakt van pijnstillers.

”Net als iedereen rouw ik ook om de dood van een fantastische artiest, maar ik rouw ook om het overlijden van potentiële artiesten in het verleden en de toekomst, die vastzitten in deze dodelijke houdgreep.” Curtis roept vervolgens de Amerikaanse regering, farmaceutische bedrijven en de media op de verslavingsepidemie te adresseren. Ook hoopt ze dat mensen beter gaan nadenken over hoe ze hun zieke familieleden kunnen helpen.