Jules Deelder blijft jong door drugs

Foto: Hollandse Hoogte

 

Jules Deelder is 71 jaar oud, maar voelt zich nog erg jong. Hij denkt zelf dat dit komt door zijn drugsverslaving die inmiddels al 50 jaar duurt.

De Rotterdamse dichter denkt niet dat hij ooit nog zal stoppen met verdovende middelen. “Ja, ik denk dat het nooit stopt. Kijk, mijn lichaam is er na vijftig jaar gebruiken wel zo’n beetje aan gewend, hè? Als ik er ineens mee kap, schrikken ze zich rot daarbinnen. Ik denk dat ik dan binnen een week dood ben. En dat moeten we niet hebben natuurlijk”, zegt hij tegenNieuwe Revu.

Een bekende oneliner van Jules is: ‘Leven zonder speed is het leven niet’. “Weet je, ik kan wel zonder, maar ik wil het niet. Ik vind alles gewoon net iets leuker met drugs. Kijk, ik ga het mensen niet aanraden ofzo, ik maak er geen reclame voor. Ik spreek voor mezelf, het geldt voor mij persoonlijk, dat het mij goed bevalt om wat te gebruiken. Ik kan er tegen en laat het niet uit de hand lopen. Ik kan remmen als ik moet. Als ik wil.”

Want hij voelt zich er nog steeds lekker bij en nog steeds fit. “Ik voel me zoals ik eruitzie: jonger dan je dacht. Oudemannenkwaaltjes ken ik niet, ik heb nergens last van.”