Koppel runt thuis handeltje in cocaïne

coke

MECHELEN – De correctionele rechtbank heeft een koppel veroordeeld voor een handeltje in cocaïne. De man liep twintig maanden effectief op, zijn echtgenote acht maanden met uitstel.

Het onderzoek naar Mimoun B. en Hadija E.H. startte in 2013. Via een ander drugsonderzoek kwam men op het spoor van B. Die nam drugs af bij een Mechelse cocaïnebende. “Uiteindelijk bleken hij en zijn echtgenote cocaïne te verkopen in hun woning in Mechelen”, zei openbaar aanklager Lieselotte Claessens. “Meestal was het de man die de klanten verder hielp. Maar als hij niet thuis was, werden de klanten geholpen door mevrouw. Zij overhandigde hen dan het spul.”

Het openbaar ministerie berekende dat de lucratieve drugshandel in de woning van B. en E.H. zo’n 220.000 heeft opgebracht. Dat geld werd dan ook teruggevorderd.

Volgens de verdediging stelde het parket de hele zaak een stuk spectaculairder voor dan dat ze in werkelijkheid was. “Het astronomische bedrag dat het parket verbeurd wil verklaren is zwaar bij de haren getrokken.”

Advocaat Frédéric Thiebaut achtte het bovendien niet bewezen dat het de echtgenote van Mimoun was die heeft meegeholpen aan de verkoop.

Rechter Suzy Vanhoonacker vond de feiten bewezen. Zowel voor de man als voor de vrouw. Mimoun liep twintig maanden op, zijn echtgenote acht maanden, maar dan wel voorwaardelijk. De twee moeten elk ook een boete van zesduizend euro ophoesten.

In plaats van de gevraagde 220.000 euro verklaarde de rechter 25.000 euro verbeurd.