Lerares snuift cocaïne in klas

Een 24-jarige lerares in de staat Indiana in de Verenigde Staten is opgepakt omdat ze drugs gebruikte in de klas. Een aantal studenten filmden het voorval.

De leerlingen betrapten de docente toen ze tijdens de pauze in haar klaslokaal een lijntje nam. Dat filmden ze, plaatsten ze op Youtube en lieten het aan de schoolleiding zien. Zij namen meteen contact op met de politie, meldt The Chicago Tribune.

Video

Op de video is een vrouw in een hoekje van het klaslokaal te zien. ‘Wat is ze aan het doen?’, vraagt de student in het filmpje zich af. Filmer Will Rogers kwam er pas achter wat de lerares daadwerkelijk deed toen hij de video bekeek. ‘Opeens realiseerde ik me dat mijn docente cocaïne snoof’, vertelt hij aan de loklale omroep WGN.

Drugs

De agenten kwamen met een drugshond ter plaatse om te onderzoeken of er verboden middelen in het lokaal te vinden waren. Daar bleek het meteen raak te zijn, want de hond liep op het bureau van de vrouw af. Daar vond de politie een aantal rolletjes folie en een opgerold papiertje wat gebruikt kan worden voor cocaïne. De vrouw werd daarop meteen in de boeien geslagen. Daarna onderzochten ze de auto van docente en vonden een glazen drugspijp en nog meer folie.

Ze heeft aan de politie bekend dat ze al vier jaar cocaïne gebruikt. De lerares kan dan ook een aanklacht tegemoet zien voor het bezit van cocaïne en een drugspijp. Het is nog onbekend wanneer ze moeten voorkomen.