Man uit Baarle-Nassau aangehouden voor rijden onder invloed van drugs

CHAAM – Een 29-jarige man uit Baarle-Nassau is in de nacht van zaterdag op zondag rond 00.15 uur op de Ulicotenseweg in Chaam aangehouden voor het rijden onder invloed van drugs. Bij controle bleek bovendien dat zijn rijbewijs, dat hij niet bij zich had, was verlopen. In de auto werden twee zakjes speed en drie MDMA pillen aangetroffen.

De verdachte werd met zijn auto aan de kant gezet, omdat het kenteken van zijn auto voorkwam in de politiegegevens. De wagen was gebruikt bij een inbraak. De bestuurder overhandigde een identiteitskaart, zijn rijbewijs zou thuis liggen. De politieman achterhaalde via de politiecomputer dat het rijbewijs van de automobilist op 3 februari 2016 verlopen was. Hij zag dat de man nerveus sprak en onvast op en neer liep en op zijn lippen beet. Bovendien stonden de pupillen van zijn ogen wijd open. Hierop werd de man aangehouden op de verdenking van rijden onder invloed van drugs.

Bloed
Een GGD arts heeft bloed afgenomen dat onderzocht wordt. De verdachte verklaarde dat hij drie biertjes op had. Hij gebruikt medicijnen waarvan hij rustig wordt, ’s middags had hij alleen een paar trekjes van een joint genomen. De politie wacht het resultaat van het laboratoriumonderzoek af.