Mannen achter drugslab

BREDA/BRAKEL – De drie mannen die in maart werden aangehouden voor een drugslaboratorium in Brakel, blijven voorlopig vastzitten. De rechtbank in Breda wees maandag de verzoeken om hen in vrijheid te stellen, af.

Van de drie verdachten was maandag alleen de 26-jarige man uit Sprang-Capelle aanwezig. Eerder bleek al dat hij ook betrokken was bij het drugslaboratorium dat vorige zomer werd ontdekt in een rijtjeshuis  in Eindhoven. De 47-jarige verdachte uit Oudheusden was afwezig omdat hij vandaag een medische ingreep moest ondergaan. Zijn pleidooi om thuis te revalideren werd van de hand gewezen. De derde verdachte, een 39-jarige man uit Brakel, blijft ook achter slot en grendel.  De rechtbank oordeelde dat de drie vast moet blijven zitten omdat er aan de Kooihoek in Brakel ‘flinke hoeveelheden drugs’ werden gevonden.

Het proces gaat op 4 december verder. Voor die tijd mogen de advocaten de beelden bekijken die de politie in de week voor de inval bij het Brakelse drugslab  maakte. De advocaten kregen vanmorgen ook toestemming om de afgeluisterde telefoongesprekken terug te luisteren.