Mannen in auto aangehouden met amfetamine en hasj

ECK EN WIEL – Een 32-jarige man uit Eck en Wiel en twee mannen uit Rhenen zijn maandagavond aangehouden op verdenking van drugshandel. Een 27-jarige Rhenenaar wist te ontsnappen.

Medewerkers van de Dienst Infrastructuur van de Landelijke Eenheid zagen op een parkeerplaats aan de A15 hoe tussen twee naast elkaar geparkeerde auto’s goederen werden overgedragen. Daarna vertrokken de auto’s. De politie volgde hen in een onopvallende surveillancewagen, waarbij hun vreemde rijgedrag opviel.

Als een haas ervandoor

In Rhenen parkeerden de auto’s weer. Bij een controle van de agenten zagen zij een zakje met hennep liggen. Daarop werden de vier mannen aangehouden. Kort daarop gaf een van de verdachten drie telefoons aan een ander, waarop die er als een haas vandoor ging.

1000 euro in onderbroek

De andere drie zijn naar het politiebureau overgebracht. Bij de fouillering van een 20-jarige man uit Rhenen bleek dat hij 23 zogenoemde ponypacks (pakjes, red.) met amfetamine en 1000 euro contant geld in zijn onderbroek had. Opvallend genoeg ontkende hij dat de spullen van hem waren. Verder nam de politie tien mobiele telefoons bij de drie mannen in beslag.

Bij het onderzoek in de auto’s is dinsdag in totaal nog 60 gram hennep en hasj aangetroffen. De drie verdachten zijn in verzekering gesteld.