Nederlander in Duitsland veroordeeld voor drugssmokkel

download (1)

De 48-jarige Ronnie S. uit Sittard is in Duitsland veroordeeld tot vier jaar cel wegens drugssmokkel. Hij werd eind augustus opgepakt, samen met zijn 68-jarige vader Charles S. Ze hadden bijna zeven kilo amfetamine, 949 xtc-pillen en 2,4 kilo hasj Duitsland binnen gesmokkeld.

Charles S. werd tijdens zijn gevangenschap ernstig ziek overgebracht naar een Duits gevangenishospitaal, meldt 1Limburg. Vanwege zijn ziekte heeft de Duitse justitie zijn detentie opgeschort.

In Nederland verdacht

De veroordeelde Ronnie S. wordt in Nederland verdacht van betrokkenheid bij de dood van Andy de Heus. De 30-jarige De Heus verdween eind 2012. Zijn stoffelijk overschot werd in februari gevonden bij een visvijver in Stevensweert. De politie denkt op basis van telefoongegevens dat Ronnie S. op de avond van de verdwijning bij Andy de Heus is geweest.

De veroordeling van S. in Duitsland hoeft geen gevolgen te hebben voor zijn eventuele strafzaak in Nederland. Volgens het Openbaar Ministerie is er op dit moment sprake van een verzoek tot uitlevering aan Duitsland.