Nederlander opgepakt met 1,6 miljoen aan drugs in Ierland

Beeld © An Garda Síochána

De Ierse politie heeft een 43-jarige Nederlander gearresteerd. Hij wordt ervan verdacht lid te zijn van een internationale bende. De politie nam drugs, vuurwapens, contant geld en goudstaven in beslag. Dat alles had een waarde van 2,3 miljoen euro.

De Nederlander werd in de Ierse hoofdstad Dublin in zijn kraag gevat, schrijft The Irish Times. In totaal voerde het Garda National Drugs and Organised Crime Bureau, een gespecialiseerde politie-eenheid, vier operaties uit waarbij drie personen zijn ingerekend.

Witwaspraktijken

Volgens de politie is de 43-jarige Nederlander, met een adres in Andorra, gearresteerd op verdenking van witwassen. Tijdens het onderzoek vonden ze een aantal goudstaven en een grote hoeveelheid vacuüm verpakt geld.

Gisteravond verscheen de Nederlander voor de rechtbank in Dublin.

Bij drie andere operaties werden vuurwapens en drugs gevonden. De twee andere opgepakte personen worden verdacht van drugshandel en paspoortfraude.

‘Bendes ontmantelen’

Assistent commissaris John O’Driscoll is blij met de arrestaties. “Een nieuwe stap in het nastreven van onze ambitie om de georganiseerde misdaadgroepen te ontmantelen die schade veroorzaken binnen onze gemeenschappen.”

De arrestaties zijn volgens de commissaris onderdeel van een omvangrijker onderzoek naar machtige bendes in Ierland.