Nieuwe drug erger dan ‘badzout’

Nieuwe drug erger dan 'badzout'

Nadat enige tijd geleden de designer drug ‘badzout’ meermaals in het nieuws kwam, is er nu een nog engere variant, genaamd Flakka, zo melden de Amerikaanse autoriteiten.

BADZOUT

Badzout zorgde al meerdere keren voor wereldnieuws, nadat onder meer een gebruiker van het goedje het gezicht van een zwerver op at. Deze zogenoemde zombiedrug stond hierna direct op de kaart.

 

SUPERKRACHTEN

Nu waarschuwen de autoriteiten echter voor een drug die nog erger is. Deze drug, die bijna niets kost, zou nog erger zijn, doordat het de gebruiker het idee geeft over superkrachten te beschikken. Mensen die het spul gebruiken worden paranoïde en psychotisch, hallucineren, krijgen woedeaanvallen, beginnen enorm te trillen en denken over bovenmenselijke krachten te beschikken.

KRANKZINNIG

In ziekenhuizen in de VS weet men inmiddels wat de drug doet. Mensen die het gebruiken raken zo’n vier uur in een roes, waarbij ze volslagen krankzinnig lijken te zijn. Verschillende mensen deden al waanzinnige dingen onder invloed ervan. Zo probeerde een man al een deur van een politiebureau in te slaan, een ander viel een 86-jarige vrouw aan en een derde stond naakt op een dak te dreigen er vanaf te springen terwijl hij riep dat hij hallucineerde.

 

Niet alleen de Amerikaanse overheid waarschuwt voor Flakka, zelfs zwaarverslaafde junks houden zich er het liefst verre van, zo meldt News.com.