Onbekenden laten bestelwagen met drugsafval achter bij woonwijk in Hamont-Achel

HAMONT-ACHEL –Aan het kruispunt van de Rode Kruisstraat en de Schootstraat in Hamont-Achel is woensdagmorgen een bestelwagen met drugsafval achtergelaten. Dat heeft het Limburgse parket meegedeeld. Er zijn voorlopig nog geen verdachten.

De lokale politie van de zone Hamont-Achel-Neerpelt-Overpelt (HANO) had de melding van de bestelwagen in Hamont-Achel binnengekregen en het parket van Limburg is op de hoogte gebracht.

“Er zijn voorlopig geen aanwijzingen naar verdachten. Het gerechtelijk lab is ter plaatse gegaan voor verder onderzoek. De federale gerechtelijke politie zal een buurtonderzoek uitvoeren en nagaan of er eventueel camerabeelden zijn van in de buurt”, zegt Jeroen Swijsen, persmagistraat van het Limburgse parket.

Advertentie

In de grensregio met Nederland wordt geregeld afval van de productie van synthetische drugs gedumpt. Vorige week vrijdag dook in de Ankerstraat in Lommel nog een dertigtal vaten op met drugsafval. Het ging toen om twee grote vaten met elk een inhoud van duizend liter, net als twintig vaten van elk twintig liter en negen vaten van dertig liter. In enkele vaten zat een onbekende chemische restsubstantie.

De Limburgse fgp heeft in 2016 melding gekregen van zestien dumpingen van chemisch afval. In 2017 stond de teller van dumpingen op veertien.