Ontvoerde Landsmeerder handelde in grondstoffen cocaïne’

Een foto van Meijer die verspreid is door de politie
Een foto van Meijer die verspreid is door de politie © Politie

Wendel Meijer uit Landsmeer, die waarschijnlijk dinsdagavond ontvoerd is in Zaandam, handelde onder meer in middelen die gebruikt worden om cocaïne te versnijden.

Dat bevestigen meerdere bronnen aan Het Parool. Ook zou hij zich hebben ingelaten met de handel in drugs. De 36-jarige Meijer groeide op in de Zaanstreek en studeerde even aan de Hogeschool van Amsterdam. Maar hij haalde geen diploma. Hij verkocht in die tijd op kleine schaal partydrugs zoals xtc en zat enige tijd in de gevangenis.

In beginsel legaal
De laatste jaren hield Meijer zich onder meer bezig met de handel in middelen die worden gebruikt om cocaïne te versnijden. Ook verkocht hij vanuit zijn zaak in Zaandam spullen aan grow- en smartshops. Versnijdingsmiddelen voor cocaïne en heroïne hebben ook legale toepassingsmogelijkheden. De handel in deze stoffen is daarom in beginsel legaal.

Hij leverde ook spullen aan het buitenland. Of dat ook drugs zijn, is volgens bronnen ‘onduidelijk’. 

Witte Audi A4 
De vriendin van Meijer belde woensdagmiddag de politie, omdat hij dinsdag niet thuis was gekomen uit z’n werk. Op bewakingsbeelden is te zien dat hij dinsdagavond net na 21.30 uur zijn bedrijf verliet en daar werd opgewacht door tenminste drie mannen in een witte Audi A4 station die hem met geweld in hun auto meenamen. 

De politie vreest daarom dat Meijer ergens tegen zijn zin wordt vastgehouden en roept getuigen actief op zich te melden.

De sinds donderdagnacht vermiste Soufyan Essabaouni (21) uit Slotervaart is, zo denkt de poltie nu, eveneens ontvoerd. Bovendien ziet men verbanden tussen de twee zaken.