Open dag bij nieuwe coffeeshop De Wolf

media_xll_3624640

De nieuwe coffeeshop De Wolf aan de Laan van Nieuw-Guinea opent volgende week woensdag haar deuren. De coffeeshop zet particuliere beveiligers in om overlast te voorkomen.

Met het openen van coffeeshop De Wolf aan de Laan van Nieuw-Guinea heeft Utrecht straks in totaal tien coffeeshops. Ondernemer Güray Akbulut kan niet wachten tot de shop opengaat.

,,Nadat we alle procedures hebben doorlopen en de vergunning hebben gekregen, hebben we nog veel moeten klussen in het pand. Nu kunnen we eindelijk van start.”

Dagelijks zullen twee of drie beveiligers actief zijn

Ondernemer Güray Akbulut

Volgens Akbulut hoeft de buurt niet te vrezen voor overlast van coffeeshopbezoekers. ,,We hebben een beveiligingsbureau ingeschakeld. Dagelijks zullen twee of drie beveiligers actief zijn. Het is de bedoeling dat zij bezoekers er op attent maken dat zij hun auto in parkeervakken parkeren en dat ze niet te lang blijven hangen. We willen niet dat ze hier gaan samenscholen.”

Open dag
Bovendien organiseert Akbulut samen met zijn collega Driss El Ouardani op dinsdag 1 maart een open dag voor omwonenden. ,,Daar kan iedereen, die met prangende vragen zit, terecht. We willen laten zien aan buurtbewoners hoe wij werken en hoe het eraan toe gaat in de coffeeshop.”

Vlampijpstraat
De opening van de coffeeshop aan de Vlampijpstraat laat daarentegen nog wel even op zich wachten. Initiatiefnemer Frederik Nubé wil liefst zo snel mogelijk beginnen, maar realiseert zich dat hij nog een lange weg te gaan heeft. ,,We moeten nog een aantal scenario’s doorlopen en dat kost gewoon een heleboel tijd.”

Een vergunning heeft Nubé nog niet aangevraagd. Bovendien valt er een hoop bezwaar vanuit de buurt te verwachten. ,,Ik heb begrepen dat bewoners zich roeren, ja. Maar dat is overal waar een coffeeshop komt. Zelfs als er een op de Noordzee zou komen.”