Politie stuit op wiet en xtc na explosie bij woonhuis in Hilversum

thumb

HILVERSUM De politie heeft gisterenmiddag in een woning in Hilversum een flinke hoeveelheid wiet en xtc-pillen gevonden. Aanleiding voor de huiszoeking was een explosie, die kort daarvoor een aantal ruiten van de woning uit de kozijnen had geblazen.

“De personen die thuis waren vertelden dat ze rustig op de bank zaten toen ze een enorme klap hoorden”, vertelt een politiewoordvoerder. Nadat de vier aanwezigen waren ondervraagd, werd besloten de woning te doorzoeken. “We hebben één à twee kilo hennep en ongeveer honderd xtc-pillen gevonden.”

Na de ondervraging en huiszoeking heeft de politie buurtonderzoek gedaan. “Daaruit is gebleken dat de buurt vaker last heeft van de mensen in de woning.” Hoewel het onderzoek naar de explosie nog gaande is, stelt de woordvoerder dat het goed mogelijk is dat het een gerichte actie was. Er is nog niemand aangehouden.

Ook voor de gevonden drugs is nog niemand aangehouden. “We moet nog onderzoeken van wie de hennep en xtc is. We hebben de gegevens van de mensen die aanwezig waren genoteerd.”