Politie vindt drugslab in schuur: mogelijk crystal meth gemaakt

In twee schuren bij een pand in Eemnes heeft de politie een laboratorium gevonden dat werd gebruikt voor de productie van vermoedelijk crystal meth. Een 66-jarige man uit Den Haag is gearresteerd.

De politie deed gisteravond een inval bij het pand nadat het een tip had gekregen. In twee schuren op het terrein werden spullen gevonden waarmee synthetische drugs geproduceerd werden. Het laboratorium zal worden afgebroken. Dit gebeurt door een speciaal team van de politie.

 

Om te voorkomen dat er sporen verloren zouden gaan, werd het pand aan de Te Veenweg Zuid afgelopen nacht bewaakt. Het onderzoek in de zaak loopt nog. De politie hoopt onder meer te weten te komen hoe groot de omvang van de drugsproductie in dit laboratorium was.

Crystal meth

Crystal meth is een gevaarlijke drug die ervoor kan zorgen dat je hersenbeschadiging oploopt. Ook is het een van de meest verslavende drugs. De Landelijke Eenheid van de politie liet afgelopen zomer nog aan de NOS weten dat deze drugs steeds vaker in Nederland wordt geproduceerd.

Door: Mark Broersma