Toerist snuift lijntje cocaïne op graf Pablo Escobar

Sommige mensen op vakantie hebben nogal slechte manieren en dan bedoelen we niet handdoeken leggen op een bedje naast het zwembad. Het kan namelijk veel erger.

DOOR: REDACTIE PANORAMA FOTOGRAFIE: FACEBOOK/ANP
Toerist snuift lijntje cocaïne op graf Pablo Escobar

Pablo Escobar

Colombia is een prachtig vakantieland met mooie stranden en culturele pareltjes. Na jaren van burger- en drugsoorlogen is het land veilig om te bezoeken. Door de serie Narcos over de drugskartels in Colombia is het land nog populairder geworden. Toeristen willen graag zien hoe het leven van Pablo Escobar eruitzag en soms zelfs in zijn voetsporen treden. Een Britse toerist ging daarin wel heel erg ver. Hij snoof een lijntje cocaïne op het graf van de drugsbaron.

Hoewel de meeste mensen het een schande vinden wat de man doet, zien sommigen het als een eerbetoon aan Escobar, aangezien hij een van de grootste drugsbazen was in de jaren ‘80/’90.. De man postte zijn video van het tafereel het op Facebook, maar heeft het inmiddels (waarschijnlijk door alle kritiek) weer offline gehaald.

Britse toerist snuift lijntje cocaïne op graf Pablo Escobar
De familie Escobar.

Asociale toeristen

Deze Brit is niet de enige man die zich misdraagt op vakantie, want regelmatig komen er berichten over asociale toeristen in de media. Zo moest de Nederlander Klaas H. de gevangenis in Myanmar in omdat hij tijdens een Boeddhistische preek een stekker uit een versterker trok omdat hij zich stoorde aan het geluid. Ook twee andere Nederlandse toeristen kregen te maken met justitie in hun in vakantiela