Trio dumpt drugsafval

Trio dumpt drugsafval
Foto: GVA

 

 

 

 

WUUSTWEZEL / ESSEN – Het parket heeft celstraffen tot zes jaar en boetes tot 36.000 euro geëist tegen drie mannen. Ze zouden betrokken zijn bij de dumping van drugsafval in de Wildertse Duintjes in Essen.

De brandweer moest op 4 mei 2015 uitrukken naar de Wildertse Duintjes in Essen. Daar hadden wandelaars de overblijfselen van een drugslabo, vaten met zuren en chemicaliën, aangetroffen. In de bosjes lagen negentig bidons met zeventig liter chemicaliën en een aantal gasbranders.

Amper twee maanden later, op 25 juli, werd de brandweer opnieuw opgeroepen. Dit keer hadden buurtbewoners in een boerderij op de Popendonkseweg in Wuustwezel een penetrante geur waargenomen. In vijf van in totaal zes containers die in de loods stonden, werden restanten van een drugslabo gevonden. De gelijkenissen tussen het gevonden materiaal in de boerderij in Wuustwezel en het gedumpte afval in Essen waren treffend.

Onderzoek bracht Greg V., de ex-vriend van de eigenares van de boerderij, in beeld. Volgens het Openbaar Ministerie richtte hij, samen met twee kompanen, het drugslabo in Wuustwezel in. Telefonieonderzoek bracht het drietal ook in verband met de dumping in Essen.

De drie riskeren celstraffen van vijf en zes jaar cel en boetes tot 36.000 euro. Hun advocaten vragen de vrijspraak.

De rechtbank doet over een maand uitspraak.