Verdachte aangehouden voor drugslab-drama Kaatsheuvel

De politie heeft een man (21) uit Kaatsheuvel aangehouden in verband met de ontdekking van een drugslab in zijn achtertuin. Hij is de bewoner van de woning waar gisteren twee bewusteloze mannen werden gevonden voor wie reanimatie niet meer mocht baten. In de garage bleek een klein amfetamine-lab te zijn ingericht.

 

De twee slachtoffers, allebei mannen van 48 jaar uit Kaatsheuvel, overleden naar alle waarschijnlijkheid door het inademen van koolmonoxide in de garage. Dat meldt de politie. De 21-jarige bewoner en een vrouw werden voor controle naar het ziekenhuis gebracht. Daarna werd de man aangehouden, de vrouw mocht naar huis

Voorwaardelijk vrij

Advocaat Mark Nillesen bevestigt dat een van de slachtoffers de eigenaar van de woning is. De 48-jarige man was sinds augustus voorwaardelijk vrij uit de gevangenis na een veroordeling wegens poging tot doodslag op de nieuwe partner van zijn ex. Volgens Nillesen, die de man bijstond als raadsman, was hij niet eerder betrokken in drugszaken.

De politie wil verder niks kwijt over de identiteit van de betrokkenen en hun relatie. Sinds vanmorgen half tien is er een onderzoek gaande rond de woning.

Geschokt

De buurt rond de woning aan het Prins Mauritsplein reageert geschokt. ,,Nietsontziende criminelen zijn het”, zegt buurtbewoner Jan Bastiaansen (81) uit Kaatsheuvel. Hij is woedend op de mannen die een drugslab aan het Prins Mauritsplein ingericht hadden. Gisteren werd het ontdekt, nadat er twee dode mannen werden gevonden in de achtertuin van het pand.

Ik zag er wel eens mensen, maar je verwacht toch niet dat ze zoiets hier doen

,,Onvoorstelbaar dat je dit risico neemt. En dat voor geld, geld, geld.” Bastiaansen laat zijn hondje uit en neemt de gelegenheid te baat om poolshoogte te nemen. Vanaf de straat bekijkt hij het gewone huis, in een gewone wijk in een gewoon dorp. ,,Ik weet niet eens wat xtc of amfetamines zijn. Maar je bent toch krankjorum dat je daar in een woonwijk mee bezig bent.”

Bastiaansen heeft geen idee wie er wonen. ,,Ik zag er wel eens mensen, maar je verwacht toch niet dat ze zoiets hier doen. Maar tegenwoordig kan alles, blijkbaar.”

Weinig contact

Ook de buurvrouw en haar schoondochter, woonachtig direct naast het drugslab, willen niet veel kwijt over de tragische gebeurtenissen. De schoondochter zag de twee mannen vanaf de eerste verdieping in de tuin liggen. ,,En nog geen vijf minuten later waren er allerlei mensen. Een helikopter landde in het parkje voor ons huis.”

Het tweetal heeft nimmer kunnen vermoeden dat er een drugslab naast hun huis actief was. ,,Ik kende die mensen eigenlijk niet. We zeiden elkaar wel gedag, maar veel contact hadden we niet. Het is triest wat er gebeurd is, maar ik vind het ook wel erg dat ze mijn leven en dat van de hele buurt in gevaar hebben gebracht.”

De auto was van de eigenaar van de woning.

De auto was van de eigenaar van de woning. © Wouter ter Haar/BD