Vijf jaar cel geëist tegen vader van ‘drugsfamilie’

De politie vond een grote partij drugs en wapens.Foto: mu

De aanklager in Turnhout vorderde woensdag tot vijf jaar cel tegen een achtkoppige drugs- en wapenbende. De grootschalige drugshandel was voor een gezin uit Ramsel (Herselt) een familiekwestie.

Het kopstuk van de bende was Mark V.C. (44) uit Ramsel. Naast hem in de beklaagdenbank zat zijn echtgenote Bettina T. (50). Ook zijn dochter Kimberly V.C. (24) uit Begijnendijk en zijn schoonzoon Bart V. waren bij de drugshandel betrokken.

De bende werd op 24 maart opgepakt toen speurders van de zone Zuiderkempen op zes adressen binnen vielen. Bij de bendeleider werd onder meer een blok hasj ter waarde van 5.000 euro aangetroffen, cocaïne, xtc-pillen, speed, marihuana en 2.200 euro.

Bij een wapenleverancier, Lorenzo P. (40) uit Ottergem (Erpe-Mere), werden naast vuurwapens meer dan honderd (werp)messen, boksbeugels, degenstokken, dolken, zwaarden en zeventien stroomstootwapens aangetroffen, plus een massa hagelpatronen voor de shotgun en de jachtwapens en verschillende dozen kogels van diverse kalibers. Bij de moeder van Mark V.C. werd 23.000 euro in beslag genomen. In Aarschot vond de politie vijf kilo tabak en een hoop merkloze sigaretten.

“Mark V.C. was de spilfiguur. Samen met zijn vrouw organiseerde hij de drugshandel”, zei substituut Veerle Van Gorp. “Zijn schoonzoon gaf opdrachten vanuit de gevangenis. En zijn dochter was betrokken bij het verpakken en leveren van de drugs.”