Voormalige Scheveningse kotter ingezet als drugsschip

Archieffoto

De voormalige ‘Trip Tender’ blijkt ten zuiden van Alicante op volle zee door de Spaanse Douane betrapt te zijn op het vervoeren van zo’n 15.000 kilo hasj. Het 25 meter lange schip voer zonder vlag en kwam vrijdagochtend vroeg op de radar van een douanepatrouille.

De Trip Tender maakte sinds de jaren ’70 uit van de vloot van Rederij Trip. Het schip is onlangs door de rederij verkocht en maakt op dit moment dus geen deel meer uit van het Scheveningse bedrijf.

Volgens de website crimesite.nl werd het schip, die nog steeds onder de naam Trip Tender vaart, ter hoogte van Cabo de Palos onderschept. Het had op dat moment een noordelijke koers. Om 02.30 gingen de Spanjaarden aan boord en arresteerden vier opvarenden: drie Hollanders en een Bulgaar. Het schip had Maltese papieren aan boord maar blijkt niet geregistreerd te zijn op Malta.

De Spanjaarden kregen een tip van de Nederlandse politie over de kotter. Het schip is naar de haven van Alicante gebracht. Het verdere onderzoek is in handen van de Spaanse Nationale Politie en de Guardia Civil.