Vraagtekens bij volledigheid dossier moordzaak Onno Kuut

Twee advocaten van de zogenoemde ‘tattookillers’ vragen zich af of ze over het volledige onderzoeksdossier beschikken in de zaak rond de moord op Onno Kuut uit Enschede. Dat bleek vandaag op een korte rechtszitting in de extra beveiligde rechtbank in Rotterdam.

“Telkens voegt Justitie weer nieuwe stukken toe. Hebben wij nu het complete plaatje?”, vraagt één van de advocaten. Een ander vraagt zich af of alle stukken wel netjes zijn ingescand door de politie. “Ik heb namelijk geen inhoudsopgave. Ik zou graag de agent willen spreken die alles heeft ingevoerd.”

Volgens Justitie is dat overbodig. “Het dossier waar de verdediging over beschikt is volledig.”

De \'tattookillers\' worden door Justitie verdacht van de moord op Kuut - fotograaf: politie

De ‘tattookillers’ worden door Justitie verdacht van de moord op Kuut

Michel B.

Vier ‘tattookillers’ worden ervan verdacht in 2009 Onno Kuut van het leven te hebben beroofd. De tattookillers staan bekend als liquidatiegroep, die met name in het westen van Nederland opereert.

Maar uit verklaringen van verschillende Duitse getuigen zou blijken dat Onno’s oud-kameraad en Satudarah-oprichter Michel B. achter de moord op Kuut zit. Hij moet hierover nog worden gehoord. Dat was voor afgelopen maand gepland, maar is uitgesteld tot volgende maand.

Michel B. - fotograaf: politie

Michel B.

Toetsmoment

De verdediging van de ‘tattookillers’ wil graag afwachten wat Michel B. gaat verklaren, voordat het eindproces gaat plaatsvinden in september. Voor de zekerheid wordt er daarom begin augustus een moment ingelast, waarop de verdediging kan laten weten of ze nieuwe zaken hebben gehoord, die de procesgang beïnvloeden.

Bruut vermoord
Onno Kuut werd maart 2009 dood gevonden in de duinen bij Hoek van Holland. Hij bleek bruut om het leven gebracht. Volgens Justitie zitten vier tattookillers achter de moord en is de zaak klaar om inhoudelijk behandeld te worden.

Kuut zou omgebracht zijn als vergelding, omdat hij ‘per ongeluk’ een broer heeft doodgeschoten van een Amsterdamse topcrimineel. Hij zou opdracht hebben gekregen om oude bekende Yassin Chakor om het leven te brengen, maar hij schoot ook Boneka Belserang neer.

Bevriend
Kuut was jarenlang bevriend met stadgenoot Michel B. Volgens de twee Duitse getuigen zouden ze onenigheid hebben gekregen. Volgens de Duitsers ligt daar de aanleiding voor de moord op Kuut.

Het eindproces dient eind september. De rechtbank Rotterdam trekt hier een volledige week voor uit.