Vuurwapens, hennep en contanten gevonden bij inval in Cuijk

CUIJK – De politie heeft vanochtend rond 05.00 uur invallen gedaan in drie panden in Cuijk. Dat gebeurde in een onderzoek naar drugshandel en witwassen. Daarbij is een 49-jarige man uit Cuijk als verdachte aangehouden.

 

Een van de panden is een handel in oud ijzer en papier aan de Heeswijksestraat. De gemeente had die straat volledig afgezet. Bij de inval werden onder andere twee vuurwapens, enkele grote zakken met hennep en tienduizenden euro’s aan contanten gevonden en in beslag genomen. In het kader van de verdenking van witwassen zijn diverse goederen afgepakt. Daarbij zaten onder andere auto’s, motoren en sieraden, maar ook diverse wasmachines, elektrische fietsen en dure barbecues.

De verdachte werd als vuurwapengevaarlijk aangemerkt.

Aan de Heeswijksestraat in Cuijk is een inval gaande bij een handel in oud ijzer en papier.

Aan de Heeswijksestraat in Cuijk is een inval gaande bij een handel in oud ijzer en papier. © SK-Media

Ook in de Julianastraat en de Irenestraat in Cuijk zijn invallen gedaan. Aan de actie zijn enkele maanden aan onderzoek voorafgegaan, meldt de politie. Bij de inval werken politie, gemeente, Belastingdienst en Openbaar Ministerie samen.

Een maand geleden werden in Cuijk twee mannen aangehouden van 59 en 45 jaar oud, voor het fabriceren van synthetische drugs. Ook dat gebeurde na onderzoek van de regionale recherche. Of de zaken verband houden met elkaar is niet bekend.

Eindhoven

Ook in Eindhoven en Breda zijn vandaag invallen gedaan in een onderzoek naar witwassen. Ook daar zijn spullen in beslag genomen. De zaken hebben volgens een politiewoordvoerder niets met elkaar te maken.