Waalwijks stel knokt met elkaar in rijdende auto op A2: ‘Die nacht was een hel’

BREDA/WAALWIJK – Een Waalwijks stel had 25 november slaande ruzie in een rijdende auto op de snelweg A2. Terwijl de man reed zou hij zijn partner zwaar hebben mishandeld. Maandag stonden ze voor de rechter in Breda.

 

De auto zou daarbij ook tegen de vangrail zijn aangekomen, zei de vrouw. Tegen de 33-jarige Waalwijker werd in de rechtbank in Breda zeven maanden cel geëist, waarvan drie voorwaardelijk.

De vrouw deed bij de politie aangifte. Ze had twee blauwe ogen, striemen in haar nek en had een kale plek op haar hoofd, waar haar haar zou zijn uitgetrokken. Tijdens de ruzie is ze naar de achterbank van de auto gevlucht. Daarbij, zo erkende de verdachte, heeft hij geprobeerd haar tegen te houden. Geslagen heeft hij niet, zei hij.

Die nacht staat in mijn geheugen gegrift als een hel.

Slachtoffer mishandeling:

Eenmaal op de achterbank zou de man ook nog één van de achterdeuren open hebben gedaan. De vrouw heeft de man zelf ook nog ‘uit zelfverdediging’ getrapt. ,,Die nacht staat in mijn geheugen gegrift als een hel”, zei de vrouw tegen de rechtbank. ,,Ik had het gevoel dat ik het niet zou overleven. Zijn agressie heeft diepe littekens achtergelaten.”
De man ontkent de mishandelingen, maar toen de politie hem vroeg om zijn auto te laten zien, stond hij dat niet toe. Hij vertelde niet waar de wagen stond.

Huiselijk geweld

De mogelijk mishandeling van de vrouw staat niet op zichzelf. Meneer is eerder veroordeeld voor huiselijk geweld en ook eerder vorig jaar zou hij zijn partner hebben geslagen. De strafeis geldt ook voor die mishandeling.
De man is momenteel al bezig met een behandeling om te leren zijn agressie in te dammen. Mede daarom vroeg zijn advocaat Usman Santi om behalve zijn maand voorarrest geen cel meer op te leggen.

De rechtbank doet 30 maart uitspraak