Weer vaten met vermoedelijk drugsafval gevonden in omgeving Arnhem

OOSTERBEEK / ARNHEM – Op het terrein van Landgoed Mariëndaal in Oosterbeek zijn zaterdagochtend een groot aantal vaten gevonden die vermoedelijk gevuld zijn met drugsafval.

 

De brandweer werd rond 08.15 uur ingelicht over de dumping en heeft ter plekke metingen verricht. Ook de politie en de omgevingsdienst van de gemeente zijn ter plaatse.

Donderdag werden er ook al vaten met drugsafval gevonden. Toen in het buitengebied van Arnhem. Door een fout bij de politie zijn deze vaten echter niet onderzocht op sporen.

‘Ging iets mis’

In een reactie liet een politiewoordvoerder weten dat ,,er iets goed is misgegaan.’’ Waarom er geen onderzoek is gedaan naar de dumping van donderdag, wordt onderzocht.

Of er een verband bestaat tussen de vaten die in Oosterbeek zijn gevonden en de vaten van donderdag, is dan ook niet duidelijk.

Ook is niet bekend wie de vaten op het landgoed gevonden heeft. Als het onderzoek bij Mariëndaal is afgerond, zullen de vaten worden opgeruimd door een gespecialiseerd bedrijf. Tot die tijd is de vindplaats afgesloten voor publiek.