Werknemers op Schiphol gepakt na smokkel 102 kilo coke; meer aanhoudingen niet uitgesloten

Twee medewerkers van een bedrijf op Schiphol zijn dinsdag opgepakt op verdenking van drugssmokkel. Rechercheurs kwamen de twee op het spoor nadat de douane in april vorig jaar een partij cocaïne had aangetroffen in een vracht afkomstig Zuid-Amerika. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.
Binnenlandredactie AD

De lading cocaïne van 102 kilo werd aangetroffen in dozen bij een vrachtvlucht. In het onderzoek van het zogeheten Cargo Harc-team Schiphol, een samenwerkingsverband van douane, FIOD en de Koninklijke Marechaussee, kwamen al vrij snel de twee mannen (39 en 53 jaar oud) in beeld.
Bij welk bedrijf de twee werkzaam waren, wilde een woordvoerder van de Koninklijke Marechaussee niet zeggen. Ook wilde hij niet kwijt hoe de drugs werden vervoerd. ,,Daar kan ik niets over zeggen, het onderzoek is nog in volle gang. We sluiten nieuwe aanhoudingen niet uit.”

Inmiddels zijn de woningen van het tweetal doorzocht. Daarbij is een groot aantal luxe goederen in beslag genomen, waaronder tientallen tassen van de merken Gucci, Louis Vuitton en Chanel en twee auto’s. ,,Het heeft onze hoge prioriteit om uit criminaliteit verkregen goederen af te pakken”, voegt de zegsman eraan toe.
De 39-jarige verdachte uit Almere en 53-jarige verdachte uit Lelystad zijn gisteren voorgeleid bij de rechter-commissaris. De mannen blijven langer vastzitten voor verder onderzoek.
Drugsvondsten Argentinië
De arrestatie heeft niets van doen met de arrestatie van drie Nederlandse piloten en vijf Argentijnse medewerkers op het internationale vliegveld Ezeiza in Argentinië, benadrukt de woordvoerder van de Koninklijke Marechaussee. Zij werden opgepakt na de vondst van 82 kilo cocaïne in een Martinair Cargo-vliegtuig. De drie Nederlanders ontkennen iets met de smokkel te maken te hebben.