Willebrorder gepakt met 60 kilo cocaïne in scheveningen

SINT WILLEBRORD/SCHEVENINGEN – De politie heeft in Scheveningen de 60-jarige John H. uit Sint Willebrord aangehouden op verdenking van handel in verdovende middelen. De man werd samen met zeven anderen op heterdaad betrapt bij de overdracht van drugs.

 

Bij huiszoekingen werd 60 kilo cocaïne gevonden. Ook trof de politie vier vuurwapens aan en nam ze 300.000 euro cash in beslag. De overige zes verdachten in de leeftijd van 42 tot 60 jaar komen uit Rotterdam, Den Haag en Scheveningen.

de politieactie had op 20 december plaats. Agenten hielden de groep verdachten al een tijdje in de gaten gehouden naar aanleiding van ‘binnengekomen informatie’. Volgens onbevestigde berichten zou de politie geïnfiltreerd zijn geweest in de groep.

Invallen

In 2016 verrichtte de landelijke eenheid van de politie al invallen in een woning en het café van H. in Sint Willebrord. Dat gebeurde na een achtervolging door de politie van zijn toen 20-jarige zoon. In de woning vond de politie 16 kilo wiet, 5 kilo hasj en een snelvuurwapen. Vader H. was niet thuis en werd niet opgepakt.

Advocaat Louis de Leon sprak destijds het vermoeden uit dat het de recherche niet zozeer om de zoon maar de vader te doen was. Senior is een bekende van de politie. De man is eind jaren negentig veroordeeld voor zijn leidende rol in de zogeheten York-bende, een criminele groepering uit West-Brabant die op grote schaal synthetische drugs produceerde voor mondiale export.