een witte kerst dit jaar bel de dealer

Zit jij ook zo te vlassen op een witte kerst? Helaas, het ziet er (nog) niet naar uit. Voorlopig wordt er alleen regen voorspeld voor de kerstdagen…

Sneeuw tijdens kerst, dat willen we toch allemaal?! Als het op werkdagen sneeuwt, klagen we steen en been over vertragingen, gladheid en files, maar met kerst, dán willen we niks liever.

Temperaturen omhoog

December is tot nu toe behoorlijk koud geweest. Jammer genoeg biedt dat geen garantie voor een witte Kerst. Statistisch gezien is de kans op een witte Kerst maar 7%. Vanaf woensdag gaat de temperatuur omhoog naar normale waarden voor deze tijd van het jaar met maxima rond 6 of 7 graden. In Zeeland kan het zelfs 9 graden worden. Op dit moment is de kans op een witte Kerst nog kleiner dan normaal met circa 3%. Vanaf 24 december wordt er zelfs regen voorspeld.

45 cm sneeuw

Om officieel van een witte Kerst te kunnen spreken moet in De Bilt sprake zijn van een gesloten sneeuwdek op beide kerstdagen. De laatste keer dat Kerst wit verliep was in 2010. In dat jaar lag er met uitzondering van de Wadden, de Kop van Noord-Holland en Friesland 5 tot 20 cm sneeuw. In Zuid-Limburg lag toen een dik pak van maar liefst 30 tot 45 cm!

We vrezen echter dat dat deze Kerst niet gaat gebeuren…maar wil je toch een witte kerst bel de dealer en ja je hebt een witte kerst