Zangeres Demi Lovato: Ik smokkelde cocaïne het vliegtuig in

Zangeres Demi Lovato (25) onthult in de documentaire Simply Complicated flinke drugsproblemen te hebben gehad. Op haar negentiende liet ze zich al opnemen in een afkickkliniek, maar twee jaar later had ze een flinke terugslag. ,,Mijn hart sloeg volledig op hol. Ik dacht dat ik een overdosis had genomen.”

 

Demi Lovato.

Demi Lovato. © EPA

Het was 2012 en Demi Lovato leek voor de buitenwereld weer volledig op het rechte pad. Ze was twee jaar daarvoor opgenomen in een afkickkliniek en de buitenwereld zag dat ze op de gezonde tour was. Althans dat werd gedacht. In werkelijkheid ging het een stuk slechter met de popprinses. ,,Ik deed niks aan mijn programma en was niet klaar om nuchter door het leven te gaan. Ik smokkelde cocaïne het vliegtuig in, snoof stiekem in de badkamer of tijdens het uitgaan. Twee maanden lang gebruikte ik dagelijks.”

Een nacht vergeet ze nooit meer. ,,Ik had flink wat cocaïne en Xanax gebruikt, toen ik begon te trillen. Mijn hart sloeg volledig op hol. Ik dacht dat ik een overdosis had genomen.” Haar manager Phil McIntyre vult aan: ,,We waren in New York en ze had duidelijk wat gebruikt. Dat terwijl we op tour waren en ze haar nieuwe levensstijl promootte.”

Drugstesten

Ze belandde daarna op een psychiatrische afdeling, maar bleef drugs gebruiken. ,,Ik wist een weg naar buiten te vinden om drugs te regelen en vervalste mijn drugstesten met iemand anders plas.” Ze ontspoorde volledig en haar omgeving keerde zich van haar af, maar dat was ook Lovato’s redding. Juist daardoor kreeg ze door dat ze verkeerd bezig was. ,,Demi is gewoon heel erg bang om mensen te verliezen”, zegt McIntyre.

Inmiddels gaat het een stuk beter met Lovato. Ze is volledig nuchter en gebruikt geen drugs meer. Op Instagram heeft ze 61,5 miljoen volgers en ze is trots om voor hen een voorbeeld te zijn. ,,Dat is de reden waarom ik in de documentaire ook zo open ben over mijn verleden.”