Zes jaar cel voor ‘bejaarde’ Robbie ‘De Kerstman’

De rechter wil de ‘Wolf/Beretta-groep’ voor langere tijd achter de tralies.

Pittige straffen voor de groep, waaraan door justitie de aparte naam Wolf/Beretta is gegeven. De rechtbank in Limburg deed gisteren uitspraak. De bejaarde van het stel, de 72-jarige Robbie van L. uit Heerlen, De Kerstman, moet zes jaar de cel in voor zijn rol in de criminele organisatie. John K., een ander kopstuk, verdwijnt negen jaar en vier maanden achter de tralies. De zwaarste straf is voor Marcel B., de leider van de Wolf/Beretta-roedel. Hij krijgt elf jaar cel voor zijn betrokkenheid bij de organisatie.

Hartaanval

De eis tegen Robbie van L. was tien jaar. Hij is er dus genadig van afgekomen. Uit een portret dat De Limburger enige maanden van hem maakte kwam naar voren dat de de grijze drugsbaas leidt aan menige lichaamskwaal, zo heeft hij ondermeer een hartaanval overleeft. Hij woont al sinds jaar en dag op de Nederlandse Antillen – op Bonaire – waar hij ‘for the record’ een duikschool heeft, plus een ‘autosloperij’. Hij heeft een Dominicaanse vrouw, die hem nu in de bajes zal moeten opzoeken.Drugsbaron

De 72-jarige Robbie van L. speelde volgens het OM een hoofdrol in de criminele organisatie. Daarom werd eerder tien jaar cel geëist. tegen hem geëist. Zijn advocaat betoogde eerder in de rechtbank dat die hoge eis enkel gebaseerd zou zijn op zijn reputatie uit het verleden. De in Heerlen geboren Van L. staat bekend als een van de beruchtste drugsbaronnen die Limburg ooit heeft gehad. Hij zou ondermeer hebben samengewerkt met de zonodig nog beruchtere Peter van D.