Geen pallet, geen splinter is gestolen’ voor vreugdevuur in Duindorp

De organisatie van Duindorp vreugdevuur benadrukt dat er geen enkele gestolen pallet in het vreugdevuur Duindorp is beland.

Dit in reactie op een publicatie op dinsdag, waarbij vertegenwoordigers van diverse bedrijven in de Bollenstreek en Haarlemmermeer die de laatste jaren (tot en met 2017) te kampen hebben gehad met diefstal van pallets, de beschuldigende vinger naar de vreugdevuren in Den Haag wijzen.

In Den Haag zijn twee vreugdevuren: in Scheveningen en Duindorp.

Een woordvoerder namens Duindorp: ,,Ik kan u verzekeren: elke pallet kopen wij. Vroeger gebeurde dat stelen wel – maar toen was het nog niet zo als nu. Vroeger ging het om vijf- of tienduizend pallets. Nu gaan er honderdduizend pallets op. Dat kun je niet stelen. Dat is onmogelijk. Wij stelen niet, wij zitten met gemeente, politie en brandweer rond de tafel om alles goed te laten verlopen. Wij doen alles op een eerlijke manier. Wat wij hebben, krijgen we of kopen we. Het geld komt via sponsoring. Er is vorig jaar een documentaire gemaakt over het vreugdevuur, te zien op klaarwakker.nl Dan weet je waar het geld vandaan komt. Ik verzeker: er wordt geen pallet, geen splinter gestolen. Ik kan dat niet bewijzen, maar ik hoef me eigen niet te bewijzen. Als drie mensen naar de bakker gaan, en een pikt een broodje, hebben ze het dan alle drie gedaan? Nou dan.’’bron haarlems dag blad