158 lintjes voor de bomen aan de Scheveningseweg

Bomen langs de tramrails aan de Scheveningseweg zijn vanavond voorzien van linten als een protest tegen kap. Binnenkort gaan hier 128 bomen tegen de vlakte, dertig stuks zullen worden verplant.

 

Stichting SOS Den Haag, Bomenstichting Den Haag en vertegenwoordigers van GroenLinks, Groep de Mos en Partij voor de Dieren willen zo bij het publiek overbrengen hoe kaal de Scheveningseweg er in de toekomst uit komt te zien. Met een grootschalige kap wordt een bekend en geliefd Haagse stadsgezicht in hun ogen ernstig aangetast.

De hoogoplopende discussie over de kap werd door de bomenliefhebbers verloren in de Haagse raadszaal. De collegepartijen D66, VVD, HSP, PvdA en CDA schaarden zich achter de kap omdat de tramsporen aan de lange laan nodig moeten worden vervangen.

,,Straks heeft de Scheveningseweg geen gesloten bladerdek meer en dat is ontzettend zonde’’, zegt Clara Visser van de Bomenstichting. Zij blijft pleiten voor een bomenbesparend alternatief.

Als alles volgens plan verloopt wordt na de zomer begonnen met vervanging van de rails. De ingreep kost bijna 15 miljoen euro.