Aantal coronabesmettingen blijft stijgen: Den Haag 36, Delft 9, Westland 9 en Zoetermeer 4

 1. Om het coronavirus verder in te dammen sluit het kabinet door het hele land drie weken lang scholen, horeca, kinderopvang, voedselbanken en sportclubs. Lees hier de gevolgen voor Den Haag en omstreken in ons blog.

  Bekijk hier het bevestigde aantal coronabesmettingen in Den Haag en omstreken. Liveblog begint onder de afbeelding.

  © RIVM

  In het Westland zijn de gemoederen goed, dat te zien is aan deze stoepkrijttekeningen.

  Instanews image
  © Facebook
 2. Haagse zorginstelling neemt zevenhonderd bossen bloemen af van een kweker uit Moerkapelle om uit te delen aan de patiënten aan wie thuiszorg wordt geleverd. Morgen rond tien uur worden de bloemen volgens strikte richtlijnen rondgebracht door vrijwilligers uit de wijk. Dit gebeurt op een wijze dat direct contact vermeden wordt.

  Veel bloemen dreigen bij het afval te belanden omdat er momenteel een zeer gering aantal verkocht kan worden door de kwekers.

 3. #mijnhartvoordezorg

  Om alle mensen in de zorg te steunen, roepen de verenigingen van artsen, verloskundigen, tandartsen en fysiotherapeuten gezamenlijk Nederlanders op een wit shirt met een rood hart achter de ramen te hangen.

 4. De feestelijke opening van de fietsenstalling onder het Koningin Julianaplein bij Den Haag Centraal Station, op 2 april, wordt vanwege de coronacrisis uitgesteld. De werkzaamheden liggen op schema en worden op tijd afgerond. De KJ-stalling zal alleen niet meteen in gebruik worden genomen. 

 5. Om geïsoleerde ouderen een hart onder de riem te steken zullen ruim 100 bewoners van Transvaal a.s. zaterdag 21 maart voorzien worden van een warme maaltijd. ‘De getroffen ouderen zullen door wijkbewoners een warme maaltijd krijgen welke op basis van de richtlijn vanuit het RIVM langs de deuren bezorgd worden.’

  De warme maaltijden worden a.s. zaterdag 21 maart vanaf 11:00 in de Julianakerk bereidt en om 15:00 verpakt voor wijkdistributie.