Actie: Met deze jut-tassen houden we het Scheveningse strand schoon

Wij gaan graag een dagje naar het strand. Maar al het zwerfvuil verpest ons plezier wel een beetje. Om Scheveningen schoon te houden is er nu een speciale strandjutactie. Doe je ook mee?

Vanaf zaterdag 7 april kun je bij een aantal Scheveningse strandtenten jut-tassen van Grondstofjutters ophalen. Tijdens je strandwandeling of middagje zonnen vul je die tas met zwerfafval. Aan het eind van de dag lever je deze in en als beloning krijg je een lekkere bak koffie of een ijsje.

Afhaalpunten

Onder andere strandtent en surfschool The Shore doet mee aan de actie. Eigenaar Hans van de Broek legt uit aan Haagse Handen waarom: “Als ik na het surfen weer naar The Shore loop, is het pijnlijk om te zien dat het strand er niet zo bij ligt als ik zou willen.” Ook bij  Sea Life, strandtent The Fat Mermaid,Solbeach, Hostel Jorplace en Hart Beach kun je een tas ophalen.

Opening

De schoonmaakactie begint zaterdag 7 april met een heus feestje. Vanaf 14.00 uur is er muziek bij The Shore met daarna de officiële aftrap. Vervolgens gaan de aanwezigen tot 16.00 uur jutten. Daarna wordt er bij hostel Jorplace getoast op een mooie samenwerking.