ADO Den Haag heeft goed nieuws op 1 april: geld Wang is binnen

33

DEN HAAG – ADO Den Haag heeft het lang verwachte geld van eigenaar Wang binnen. Dat meldt de Haagse eredivisieclub op de eigen website.

ADO Den Haag laat in een verklaring onduidelijk of het volledige bedrag waarnaar werd uitgekeken, 3,7 miljoen euro, is ontvangen.


Algemeen directeur Jan Willem Wigt: ‘Over het betaalde bedrag doen wij geen uitspraken, anders dan dat het ruim voldoende is om dit verzoek te kunnen doen.’ Met ‘dit verzoek’ verwijst de club naar de wens om door de KNVB in de veiliger zogeheten categorie 2 te worden geplaatst.

Terug naar categorie 2

‘De Koninklijke Nederlandse Voetbalbond (KNVB) zal van ADO Den Haag op zeer korte termijn het verzoek ontvangen om haar definitief terug te plaatsen in categorie 2. Medio maart deed Wang namens grootaandeelhouder United Vansen al de uitspraak dat het ADO Den Haag zou behoeden voor een indeling in categorie 1. Door de betaling komt United Vansen deze belofte na en kan ADO Den Haag dit verzoek doen,’ stelt de club.Eigenaar Wang Hui blikt op de site van de club kort terug, om daarna weer vooruit te kijken: ‘Ons zakelijk huwelijk kende een stroeve start maar door de goede overleggen die wij afgelopen maand hebben gehad, is duidelijk geworden dat wij samen verder gaan. Zowel zakelijk als sportief liggen er nog veel kansen in Nederland en China die wij moeten benutten. De basis voor een gezonde samenwerking is nu gelegd. Hopelijk kunnen wij nu in alle rust verder bouwen aan deze mooie voetbalclub.’