ADO krijgt 2 miljoen van Wang

wang

DEN HAAG – Volgens de Gemeente Den Haag heeft ADO Den Haag 2.000.000 euro ontvangen van United Vansen, het bedrijf van hoofdaandeelaanhouder Wang Hui.

‘Daarmee is de Haagse club per direct uit de financiële problemen’, schrijft de gemeente. De gemeente bezit een prioriteitsaandeel in de club en is ‘buitengewoon verheugd’ over het feit dat het beloofde geld alsnog is overgemaakt. De Chinese eigenaar had eerder toegezegd om 3,7 miljoen euro in de club te investeren.

De 2 miljoen euro moet ervoor zorgen dat ADO in een veilige categorie 2 van de KNVB komt. Op dit moment zit de Haagse eredivisionist nog in categorie 1, wat betekent dat de KNVB de financiën van de club streng controleert.

In de Haagse politiek wordt positief gereageerd op het nieuws dat ADO in ieder geval een deel van het geld van Wang heeft ontvangen. ‘Hier hebben we lang op gewacht. Maar we zijn erg blij dat het nu toch is gelukt. En dat wethouder Tom de Bruijn met zijn diplomatieke kennis hieraan heeft kunnen bijdragen,’ zegt Daniël Scheper van de grootste partij in de Haagse raad, D66. ‘ADO kan nu weer beginnen met bouwen.’