ADO-supporters gooien met stenen na wedstrijd in Utrecht, vier agenten gewond

Vier agenten zijn vrijdagavond gewond geraakt bij een confrontatie met supporters rond de wedstrijd tussen FC Utrecht en ADO Den Haag. Twee agenten te paard en twee agenten op straat werden geraakt door rondvliegend materiaal. Het is zeker niet voor het eerst dat ongeregeldheden tussen aanhangers van beide clubs ontstaan.

De ongeregeldheden ontstonden na de door ADO met 4-0 verloren wedstrijd. Supporters die stadion Galgenwaard verlieten en op weg waren richting bussen en huis, zochten de confrontatie. Onduidelijk is of hier naast ADO-supporters ook supporters van Utrecht bij betrokken waren.

Charges

Extra politie werd ingezet, om de situatie onder controle te krijgen. Dat lukte uiteindelijk maar niet zonder slag of stoot. Charges zijn uitgevoerd om de openbare orde te herstellen. Volgens de politie werd met allerlei materiaal waaronder ook stenen gegooid naar de agenten, die met tientallen actief waren rond het stadion.

Rond de ongeregeldheden zijn nog geen aanhoudingen verricht. De politie doet onderzoek naar de gebeurtenissen na de wedstrijd in Utrecht.

Geweld

Op YouTube circuleren filmpjes van de gespannen sfeer na de wedstrijd. Het is zeker niet voor het eerst dat de wedstrijd tussen de twee clubs ontaardt in geweld. Ook in april 2018 ging het mis, in de Utrechtse wijk Ondiep. Dat leverde toen negen aanhoudingen op. Enkele betrokkenen kregen een werkstraf opgelegd. Ook in de jaren daarvoor ging het al meermaals mis tussen aanhangers van beide clubs.