Advocaat Ad Westendorp (60) overleden

Ad Westendorp, een van de bekendste advocaten uit Den Haag, is op 60-jarige leeftijd overleden.

 

De advocaat zou gisteravond door een hartstilstand zijn overleden.

In 1984 begon Westendorp advocaat zijn loopbaan in het civiele recht. Later maakte hij de stap van strafrecht naar spraakmakende zaken als de Rijswijkse stoeptegelmoord en  bekende Haagse penoze zoals Eef Hoos, waardoor hij bekend stond als dé Haagse strafpleiter.

In 2016 opende Westendorp een nieuw kantoor met partners.

Eén van zijn speerpunten was dat hij er voor iedereen wilde zijn. ,,Hier wordt geen onderscheid gemaakt tussen afkomst, cultuur of religie”, valt te lezen bij zijn profiel op de website van zijn advocatenkantoor. ,,Slachtoffer of dader, iedereen heeft recht op een eerlijk proces. We beloven niet wat we niet waar kunnen maken, maar we maken wel waar wat we beloven. Die filosofie is de basis van ons succes.”

Condoleances

Op Twitter stromen de condoleances binnen. Advocaat Scholtes: ,,Een hele aardige Haagse collega en fantastische advocaat is plotseling overleden. Allen sterkte met het verlies.”

Nachtburgemeester René Bom snapt er eigenlijk niets van. ,,Ik had nooit gedacht dat hij nu al zou overlijden. Ik zal zijn warmte enorm missen.” Bom vertelt over zijn vriend Jeffrey Huf, wiens computer in het ziekenhuis was gestolen. ,,Westendorp was de eerste die vroeg hoeveel geld er nodig was voor een nieuwe. Ik geef het geld, zeg maar niet dat het van mij is.”