“Ambassades in DenHaag niet goed beveiligd”

De beveiliging van de ambassades en andere belangrijke gebouwen in Den Haag deugt niet. Dat meldt De Telegraaf op basis van vertrouwelijke informatie van de afdeling Bewaken en Beveiligen (BB) van de eenheid Den Haag.

politiecabine bij ambassade VIERKANTDe werkdruk bij de afdeling die verantwoordelijk is voor de beveiliging van ambassades en andere belangrijke gebouwen in Den Haag is te hoog. De dienst zit zo krap in het personeel dat gewone agenten van politie Haaglanden bewakingstaken moeten uitvoeren.  Daarnaast is er een tekort aan speciale voertuigen en ligt het ziekteverzuim hoog. “We nemen de zorgen van de dienst zeer serieus en hebben via de regioburgemeester om echt fors meer capaciteit gevraagd. Die komt er ook. Van acuut gevaar is geen sprake”, aldus Paul Entken, plaatsvervangend chef van de eenheid Den Haag. Leden van de dienst zouden zich toch onveilig voelen.

De politiebond ACP vreest dat de problemen bij de Haagse afdeling Bewaken en Beveiligen ook consequenties hebben op internationaal niveau.