Beachclub Boonoonoonoos krijgt boete voor kinderbadje opstrand

Dabrig

Beachclub Boonoonoonoos in Scheveningen dacht woensdag de perfecte oplossing te hebben om de kleintjes te beschermen tegen de tropische hitte. Eigenaar Leo plaatste een kinderbadje op het strand voor zijn beachclub waar de kinderen in konden spetteren. De beachclub bleek in overtreding te zijn en kreeg een fikse boete.

“Je mag niks buiten je eigen meters plaatsen. Maar in dit geval was het dertig graden, dus ik dacht dat ze wel een uitzondering konden maken en niet zo streng zouden controleren”, vertelt eigenaar Leo op Den Haag FM. De handhaver in kwestie gaf Leo een waarschuwing en vroeg hem het badje te verplaatsen. “Maar op dat moment waren er vier kinderen in die hitte in aan het spelen, dus ik heb hem niet weggehaald”, zegt de verontwaardigde Leo.

Leo geeft aan dat dit zijn eerste overtreding is in twintig jaar. “Die boete kan wel een paar honderd euro zijn”. Op de Facebookpagina van de beachclub is de verontwaardiging op het bericht groot. Ook ras-Hagenees Jeffrey Huf deed zijn zegje.