Beslissing aansteken vreugdevuren op laatste moment door harde wind

Gezien de voorspelde harde wind tijdens de jaarwisseling wordt op het laatste moment besloten of het veilig is de twee vreugdevuren op het Scheveningse strand zondag om middernacht aan te steken. Dat is een beslissing van de burgemeester, korpschef van politie en de officier van justitie in overleg met de bouwers uit Scheveningen en Duindorp, zegt een woordvoerder van de gemeente.

 

,,Die beslissing wordt morgenavond ter plekke genomen”, zegt de gemeente woordvoerder. ,,Het heeft geen zin om nu op voorspellingen af te gaan die misschien niet uitkomen.”

De bouwers van de vuurstapels laten zich echter niet uit het veld slaan door de wind en gaan vandaag gewoon door met het stapelen. De Duindorp durft ook Haagse rapformatie De Kraaien zich bovenop de stapel te wagen.

De twee vreugdevuren zijn enorme gevaarten van 35 meter hoogte met 70.000 houten pallets per stuk. Een aantal jaren geleden, toen de hoogte nog niet was uit onderhandeld door de bouwers en de gemeente, is een van de torens gaan schuiven en ontstond een gevaarlijke situatie. De vreugdevuren op Scheveningen zijn nationaal bekend en trok vorig jaar 300.000 belangstellenden.