Besmette daklozen kunnen uitzieken in vijftig portocabins rond ADO-stadion

Den Haag gaat al dan niet met corona besmette daklozen opvangen in vijftig portocabins op het parkeerterrein van het ADO-stadion. Dat heeft de gemeente zojuist bekendgemaakt. ,,Daklozen die ziek zijn, maar geen dak boven hun hoofd hebben, kunnen hier tijdelijk  worden opgevangen”, zegt wethouder Bert van Alphen.

Eind deze week start de bouw van de tijdelijke corona-zorglocatie bij het Cars Jeans Stadion die mogelijk wordt gemaakt door het burgerinitiatief DoneerEenDorp en door voetbalclub ADO Den Haag. ,,Ik ben ontzettend blij dat wij dit dankzij hen en de Kessler Stichting zo snel kunnen realiseren”, stelt de wethouder maatschappelijke opvang.

Leeg

Het omliggende terrein van het Cars Jeans Stadion is voor de opvang zeer geschikt, meent de gemeente. Het terrein wordt tijdens de coronacrisis niet gebruikt, het stadion blijft grotendeels leeg en het kan ook op korte termijn worden ingericht.

Wij bieden graag een helpende hand

Mohammed Hamdi, Algemeen directeur ADO Den Haag

ADO Den Haag draagt graag een steentje bij aan de strijd tegen het coronavirus, zegt algemeen directeur Mohammed Hamdi. ,,Dit project voorziet in een belangrijke behoefte en dus bieden wij graag de helpende hand.”

De Kessler Stichting zorgt, in samenwerking met GGD Haaglanden, 24 uur per dag voor personele bezetting, verpleegkundige hulp en begeleiding voor de daklozen op het ADO-parkeerterrein. Zij komen te werken in een veilige werkomgeving en beschikken over de nodige beschermingsmiddelen, benadrukt  de Kessler Stichting. ,,Aparte opvang voor zieken is vooral nu heel hard nodig en we maken graag deel uit van deze Haagse innovatieve en vooral praktische oplossing”, aldus directeur Bram Schinkelshoek.