Bestuurder gecrashte auto Barbie verhoord en weer vrijgelaten

De bestuurder van de auto die zondagavond crashte op de Schenkkade is deze week aangehouden en naar huis gestuurd. Bij het ongeluk raakten drie inzittenden gewond, onder wie Samantha de Jong, ook wel bekend als Barbie.

Zij werd naar het ziekenhuis gebracht en mocht later deze week weer naar huis. Tegen Shownieuws vertelde Barbie dat ze een gebroken rib, een hersenschudding en een aantal gekneusde nek- en rugwervels over had gehouden aan het ongeluk.

Politiebureau

De bestuurder en een derde inzittende raakten ook gewond bij het eenzijdige ongeluk, maar mochten al eerder het ziekenhuis verlaten. Woensdag meldde de bestuurder zich op het politiebureau, zo laat zijn advocaat Michel van Stratum weten. Hij werd daar als verdachte verhoord en mocht vervolgens naar huis. Het onderzoek naar het ongeval is nog gaande, daarom kan nog niet worden gezegd waar de bestuurder van verdacht wordt.

Ook advocaat Van Stratum wil niet ingaan op de vraag waar zijn cli├źnt van verdacht wordt. Wel zegt hij dat die zich niet herkent in het verwijt.