Binnenkort kun je met de metro naar Scheveningen

Den Haag is natuurlijk wereldberoemd om de tramtunnel in het centrum, dus een tunnel graven in de richting van Scheveningen klinkt als een waanzinnig goed idee 😉 Toch lijkt het werkelijkheid te worden. Volgens AD zal komende week het plan over de metrolijn naar Scheveningen worden gepresenteerd.

Begin komende week wordt het akkoord van het nieuwe stadsbestuur gepresenteerd, melden bronnen aan het AD. Er staan veel opvallende plannen in zoals het verkopen van Eneco-aandelen en bezuinigingen van 5% op personeelskosten bij Haagse ambtenaren. Maar het meest opvallende is toch wel dat in de plannen staat dat de metrolijn naar Scheveningen er komt.

Kosten

Alle vier de partijen in de gemeenteraad (Groen Links, VVD, Groep de Mos en D66) zijn het eens over de noodzaak van de metrolijn naar de badplaats. De metro zal flinke kosten met zich meebrengen en een enorme financiële investering zijn voor de stad. Maar een flink deel van het megaproject zal betaald moeten worden door Brussel en het Rijk. Nu maar hopen dat ze bij deze tunnel geen bezoek krijgen van de Tunnelguppen.