Boekenwurmen gezocht: Boekhandel Scheveningen zoekt eigenaar

12Altijd al een boekhandel willen hebben? In Scheveningen staat er een te koop. De eigenaneresse van Boekhandel Scheveningen probeert op een bijzondere manier van haar boekhandel af te komen. Ze heeft de winkel in de Keizerstraat op Marktplaats en Facebook gezet.

De vraagprijs is 70.000 euro. “Maar de prijs is ruim onderhandelbaar”, laat eigenaresse Gitta Bakker weten. Na ruim tien jaar is ze toe aan een nieuwe uitdaging. “De omzet is continu en de winkel heeft veel mogelijkheden om te groeien.” Bakker kent in haar omgeving niemand die de winkel wil overnemen en in bedrijfsmakelaars heeft ze weinig vertrouwen. “Waarom zou je het geheim houden? Mensen komen er toch wel achter dat het te koop staat. Misschien weten de Scheveningers wel iemand die interesse heeft.”

Bakker heeft al een aantal reacties gekregen, maar nog niets serieus. Ze hoopt creatieve mensen te vinden die potentie zien in de winkel. “Het moet iemand zijn die het aandurft. Het blijft een boekhandel, een moeilijke sector, maar wel een met potentie en een belangrijke buurtfunctie.” Wat ze gaat doen als de winkel is verkocht? “Iets anders. Ik vind heel veel leuk. Ik zoek een nieuwe uitdaging. Het lijkt me bijvoorbeeld geweldig om buschauffeur te worden.”