boze Haagse heks en de zandtekenaar komen naar De Tamboer

427366_447689828635826_1360336633_n

Een betoverend muzikaal sprookje voor iedereen vanaf 4 jaar is zondag 24 april om 14.00 uur te zien in theater De Tamboer.

Zandtekenaar Elze van den Akker brengt het verhaal van De boze heks van Hanna Kraan tot leven met haar magische zandtekeningen. Het boek kwam 25 jaar geleden uit en is uitgeroepen tot één van de 99 mooiste kinderboeken aller tijden door Stichting Lezen.

Vreselijk humeur

De boze heks heeft haar naam te danken aan haar vreselijke humeur. Ze rent dan woedend door het bos en betovert ieder dier dat ze op haar pad tegenkomt. Als de razende bui van de heks voorbij is, tovert ze gelukkig alles weer terug. Drie dieren hebben hier genoeg van: een eigenwijze egel, een bezorgde haas en een dichtende uil. Zij roepen de hulp in van de zandtekenaar. Zij kan ook toveren, dus misschien kan zij de dieren wel helpen? Of heeft de zandtekenaar andere plannen met het bos…?

De boze heks en de zandtekenaar is bewerkt door Babette van Veen, de muziek is van Matthijs Hage. Producent Van Engelenburg Theaterproducties maakte ook de familievoorstellingen De kleine kapitein (Paul Biegel), Winky en het paard van Sinterklaas, Brammetje Baas (Tamara Bos), Achtste-groepers huilen niet en Oorlogsgeheimen (Jacques Vriens)