Brouwerij Maallust en Brouwerij Scheveningen op het bierfest

bierde stand van kleinduimpje in 2015
Op 29mei zal het 2e bierfestival om 13.00 uur van start gaan. In totaal zullen er 5 brouwers aanwezig zijn om hun bieren te laten proeven en om meer over hun brouwerij te vertellen
Brouwerij Maallust: Bierbrouwerij Maallust is een bijzonder initiatief van een select gezelschap: 25 liefhebbers die zichzelf de Zware Jongens noemen sloegen de handen ineen en stichtten deze mooie brouwerij in Veenhuizen. Op het industriecomplex Maallust vond de verwerking van landbouwproducten plaats. De brouwerij bevindt zich in het gebouw van de vroegere graanmaalderij van het Gevangenisdorp. De bierbrouwers Gert en Carina Kelder brouwen met toewijding en passie onze smaakvolle, authentieke bieren. Bieren met de smaak van vroeger. Geïnspireerd door oude biertypen worden in de koperen ketels bieren van zowel hoge als lage gisting gebrouwen. Momenteel worden er 8 verschillende soorten gebrouwen.

Brouwerij Scheveningen: In 1996 is Brouwerij Scheveningen begonnen met het brouwen van bier in het toenmalige Brouwcafé van medeoprichter Tony Lutz (tegenwoordig Brouwcafé De Hofnar) aan de haven van Scheveningen. De in het cafe gebrouwen bieren werden uitsluitend op de eigen locatie uitgeschonken. Na de komst van de jonge en talentvolle brouwer Wesley Aarse werden de smaken steeds volwassener en de vraag steeds groter. Tijd om de brouwerij te verhuizen naar een groter pand net achter de haven. Brouwerij Scheveningen is volop in bedrijf op deze nieuwe locatie. 

Ook zullen er diverse bijzondere bieren van de tap verkrijgbaar zijn in ’t Kont van het Paard waaronder een vintage Hertog Jan GRAND PRESTIGE uit het jaar 2009. Dit zware bier is verder gerijpt in de kelders van de brouwerij in Arcen. 

De kosten van de proeverij zijn € 12,50 en u krijgt hiervoor het proefglaasje, een proefformulier en 3 muntjes. De muntjes kunnen worden ingewisseld bij de brouwers of bij ’t Kont van het Paard om het proefglas te laten vullen. Het festival vind plaats in zowel ’t Kont van het Paard als in de Vergulde Colff.