Nieuwe Burgemeester jan van zanen verwacht akkoord over drive-in coffeeshop

Burgemeester Jan van Zanen heeft er vertrouwen in met de ondernemer voor een drive-in coffeeshop tot een akkoord te komen. Dat zei hij vanavond tijdens een vergadering op het stadhuis waar coalitiepartijen VVD, D66 en GroenLinks zich afvroegen hoe het er met het plan voor staat.

DEN HAAG praat al zo’n vijftien jaar over de komst van een drive-in coffeeshop aan de rand van de stad. Het is de bedoeling dat de nieuwe zaak eenvoudig met de auto te bereiken is en geen overlast in de omgeving veroorzaakt. Daardoor zouden de drukbezochte coffeeshops in de binnenstad worden ontlast. Voor het plan is een meerderheid in de gemeenteraad.

Begin deze week liet ondernemer Chris Pilgram, die een grote investeerder achter zich heeft, zijn ergernis blijken over de ‘koninkrijkjescultuur’ binnen de gemeente. Volgens Pilgram is de gemeente er volledig voor verantwoordelijk dat het maar niet wil vlotten met de plannen. ,,DEN HAAG is een zompig moeras, waardoor zaken niet van de grond komen.’’

Pilgram werd onder meer gesteund door D66 en VVD. Jan van Zanen liet de aanwezige raadsleden vanavond weten dat er de laatste jaren heel veel aan het plan is gewerkt. Volgens Van Zanen zou het plan ondanks de hobbels van de afgelopen jaren snel van de grond kunnen komen. ,,Maar zelfs als we er morgen uit zijn, dan moeten we onder meer nog wel een planologische procedure doorlopen.’’

Van Zanen verwacht de komende dagen enkele stukken van de ondernemer te ontvangen om verder te kunnen met de plannen. Pilgram kan niet aangeven of het hem gaat lukken om de documenten binnen een paar dagen te overleggen. Volgens hem ligt het bij de investeerder ‘ingewikkeld’ dat de gemeente de grond waarop de coffeeshop komt niet wil verkopen, maar alleen wil verhuren.