Club Malie dicht na drugsvondst: “Wij zijn antie drugs

De gemeente heeft Club Malie in de Maliestraat voor twee weken gesloten. Tijdens een grote politie inval in de nacht van vrijdag op zaterdag trof de politie harddrugs in ponypacks aan. De eigenaren van de zaak zijn geschrokken. “Wij zijn anti-drugs.”

Tijdens de actie werden drie personen aangehouden. Dit was voor de gemeente voldoende aanleiding om het café voor de komende twee weken te sluiten. Twee van de drie verdachten werden aangehouden voor het bezit van drugs. De derde had geen geldig identiteitsbewijs bij zich.

Er bestond bij de politie al langer het vermoeden dat er in de club drugs gebruikt of verhandeld zou worden. In juni kwamen daarover al tips binnen. Begin deze maand vierde Club Malie nog het éénjarig bestaan met een optreden van Dave Roelvink. De komende twee weken onderzoekt de gemeente of er aanvullende maatregelen nodig zijn tegen de club.

“Wij zijn anti-drugs”

In een reactie laat de horecagelegenheid weten “anti-drugs” te zijn. “Wij proberen er alles aan te doen dit tegen te gaan, maar helaas is het heel moeilijk om dit voor honderd procent te stoppen. We lossen dit op en gaan nog strenger controleren. Wij doen niets in of met drugs. Wij zetten onze zaak hiervoor nooit op het spel. We gaan in overleg met de gemeente Den Haag om dit tot een goed einde te laten lopen.”

Foto’s: Club Malie (Facebook)